Banketa ēdienkartes Jūsu svētkiem.

Banketa ēdienkarte ir ceļvedis pasākuma gastronomiskajā pasaulē. Tā tiek izstrādāta atbilstoši banketa raksturam un dalībnieku skaitam, kā arī rīkotāju vēlmēm – pacienāt viesus pie bufetes vai klasiskā galda ar uzkodām, auksto vai silto ēdienu. Mūsu komanda ir gatava dalīties ar Jums pieredzē banketu ēdienkartes sagatavošanā, izstrādāt ēdienkarti atbilstoši Jūsu vēlmēm un pēc tās arī sagatavot banketa maltīti.

Banketu Ēdienkartes – Cenas no €6.90 no personas – spied šeit, lai apskatītu.

[tabgroup title=”Banketa ēdienkartes ikvienai gaumei”]
[tab title=”Veiksmīga banketa ēdienkarte”]

Veiksmīga banketa ēdienkarte – lai svētki izdotos.

Lai bankets būtu izdevies, svarīgi ir laicīgi, jau sagatavošanās posmā, izvēlēties pasākumam piemērotāko banketa ēdienkarti – atbilstoši viesību raksturam strukturēt ēdienkarti, paredzot vienu vai vairākas maltītes un izvēloties atbilstošākos ēdienus. Pārdomāti izvēlēta ēdienkarte ļaus atlasīt banketam piemērotākos ēdienus, piemēram, kafiju un vieglas uzkodas semināra pārtraukumam, auksto galdu saviesīgam pasākumam ar laika limitu, silto ēdienu un pilna spektra piedevas svinīgā jubilejas reizē pie galda, siera un jūras delikatešu plati pie bufetes galda korporatīvā pasākumā, greznu galdu ar vairāku stāvu torti kāzu reizē.

Mums ir liela pieredze banketa ēdienkartes izstrādē – ēdienu klāsta piedāvājumā, kā arī viesu skaita un maltītes apjoma novērtējumā, kas ir ļoti svarīgi, jo neviens nevēlas nonākt situācijā, kad jau pēc pāris minūtēm visi šķīvji ir tukši un pēdējiem, kas līdz bufetes galdam ir tikuši, nav vairs, ko izvēlēties. Savukārt pilni šķīvji pēc pēdējā viesa aiziešanas arī nav nekas patīkams – maltītē ir ieguldīts darbs, kā arī līdzekļi, ēdiens ilgi stāvējis uz galda, tādēļ, visticamāk, būs ārā metams. Profesionāli izstrādāta banketa ēdienkarte ir labākais risinājums, lai nenonāktu nevēlamā situācijā un visi būtu apmierināti – kā viesi, tā rīkotāji.

Veiksmīgi izstrādāta banketa ēdienkarte ir tā, kurā ēdienu klāsts ir saskaņots. Piemēram, ja tiek pasniegtas sātīgas pusdienas, tad aukstajam galdam labāk izvēlēties vieglas uzkodas un salātus. Šajā reizē arī desertā diezin vai cilvēki gribēs baudīt treknu torti. Te labāk derēs viegla jogurta kūka vai sorbets. Savukārt, ja bankets ir bez siltā galda, tad pēc aukstajā uzkodām itin labi garšos krēma vai putukrējuma torte. Sabalansēta banketa ēdienkarte ir neuzkrītoša, bet jauka liecība tam, ka tās izstādē ir piedalījušies profesionāļi, kādi, nenoliedzami, ir arī mūsu speciālisti.

[/tab]
[tab title=”Banketu ēdienkartes specifika”]

Banketu ēdienkartes sastādīšana

Izstrādājot banketa ēdienkarti, jāņem vērā arī pasākuma iemesls. Korporatīvā pasākumā noteikti plašā klāstā būs uzkodas – viegli paņemamas un notiesājamas. Tas attiecas arī uz konferences vai semināra viesiem – tie ir aizņemti ļaudis, kam nav vaļas daudz laika pavadīt pie galda, bet to, kuru viņi velta maltītei, viņi gribēs izmantot lietderīgi – paralēli risinot sarunas. Savukārt jubilejas reizē īpašs banketa ēdienkartes akcents būs torte – grezna un ar kādu norādi uz jubilejas gadskārtu vai gaviļnieka vārdu.

Domājot par banketa ēdienkarti, noteikti jāņem vērā arī viesu atšķirīgās vēlmes. Visticamāk, viņu vidū būs tādi, kas neēd gaļu vai izvairās no baltos miltus saturošiem ēdieniem. Šiem viesiem jāparedz alternatīva. Tas attiecas arī uz dzērieniem – ne visi dzer kafiju, dažs gribēs malkot tēju. Savukārt spirtoto dzērienu sortimentā jāiekļauj tādi, kas atbilst ēdienkartei. Īpaši tas attiecas uz vīnu – lai netrūktu baltā vīna pie zivs maltītes un sarkanā gaļas cienītājiem. Protams, pietiekamā klāstā jābūt arī bezalkoholiskajiem dzērieniem – tas ir uzmanības apliecinājums viesiem. Ja ciemos gaidāmi arī bērni, tad banketa ēdienkartē spirdzinošiem bezalkoholiskajiem dzērieniem jābūt vēl lielākā klāstā, turklāt vēl laikus padomājot par košiem salmiņiem un dekoriem. Izmeklēta banketa gadījumā nedrīkst aizmirst arī par ledu. Tās ir nianses, kuras steigā grūti atcerēties, bet kas banketa ēdienkarti dara nepilnīgu. Mūsu pieredze te var izrādīties vairāk nekā noderīga.

Kad izvēlēta banketa ēdienkarte, jādomā par traukiem un galda piederumiem. Banketa ēdienkarte lielā mērā noteikts galda klājumu – ar sēšanos pie galda vai bufetes veidā, bufetes galdu ar šķīvjiem un galda piederumiem katram vai bez. Mēs Jums ieteiksim labāko risinājumu gan galda piederumu izvēlē, gan galda noformējumā, gan ēdiena izvēlē un sagatavošanā – mūsu speciālisti ir lieliski aroda meistari un atsaucīgi katrām vēlmēm un iecerēm.

[/tab]
[tab title=”Ieteikumi banketu ēdienkartēm”]

Nacionālā ēdienkarte banketam

Ir reizes, kad nacionālā ēdienkarte ir īstā izvēle banketam. Tas, protams, attiecās uz gadījumiem, kad bankets tiek rīkots nacionālos svētkos vai tautiskos gadskārtas svētkos, piemēram, Jāņos vai Ziemassvētkos. Tad uz galda netrūks arī tautā iecienītu ēdienu ar dziļām saknēm pagātnē, piemēram, ziemā godā tiks celti pelēkie zirņi ar speķi un vasarā Jāņusiers. Savukārt, ja korporatīvā pasākumā gaidāmi viesi no tālām zemēm, tad lielisks uzmanības apliecinājums ir arī kāda viņu nacionālā ēdiena iekļaušana ēdienkartē, vienalga, vai tā būtu pica itāļiem vai gulašs ungāriem. Nacionālie ēdieni banketa ēdienkartē iederēsies arī tad, ja pasākums iecerēts kā tematiskā ballīte, piemēram, Austrumu stilā, Vidusjūras noskaņās vai spāņu ritmos.

Ēdienkarte bērnu ballītei

Bērnu ballītei jābūt savai ēdienkartei. Bērnu uzturs ir viegls – tāds, pēc kura celties un nodoties rotaļām. Ēdienkartē nedrīkst trūkt uzdodu un našķu, jo bērniem patīk spēļu starplaikā pieskriet pie galda un ko paķert. Jāraugās, lai mazāk būtu treknu cepumu, bet vairāk – veselīgu uzkodu. Glītās šķēlītēs sagriezti burkāni un gurķi ir lieliska alternatīva, īpaši, ja tie vēl pievilcīgi izkārtoti šķīvī vai salikti kā ziedi vai kokteiļu salmiņi skaistā, augstā traukā. Bērniem patīk krāsas un joki – jubilejas reizē nekas ļauns nav arī rotaļas ar ēdienu, piemēram, maizītes zivtiņu formā, cepumi kā klaunu sejiņas, salātu bļoda ar kuģa mastu vidū un eža formas kūka.

Drukāta ēdienkarte

Īpaši svinīgā gadījumā banketa ēdienkarte tiek arī izdrukāta – kā piemiņas liecība no saviesīga vēstniecības vai kādas citas iestādes pasākuma. Šāda ēdienkarte ir īpaši izstrādāta – uz laba papīra, skaistā drukā, ar iestādes logo, īpaši piedomājot pie dizaina. Tas ir elegants rīkotāju žests, uzmanības apliecinājums un norāde uz pasākuma elitāro līmeni. Šādai banketa ēdienkartei ir arī praktisks pienesums – tajā var norādīt divus vai trīs siltos ēdienus, ļaujot viesiem izvēlēties vienu no tiem un to arī servējot.

Gluži cits stāsts ir jautra ēdienkarte tematiskajai vai bērnu ballītei. Tāda karte būs krāsaina, izraibināta jokiem, komiskiem, asprātībām, arī kādu mīklu. Bērnu ēdienkarte var prasīt arī apķērību, piemēram, izdomājot visai parastiem ēdieniem dīvainus, asprātīgus nosaukumus un liekot bērniem atminēt, kas ar to domāts. Intriga, protams, saglabāsies līdz pat brīdim, kad ēdiens tiks atnests, un raisīt smieklus, kā arī gādās par labāku apetīti.

[/tab]
[/tabgroup]

Iespējams labākās banketu ēdienkartes pilsētā.