Kebabu piegāde uz mājām vai biroju.

Kebabs tiek uzskatīts par ātrās ēdināšanas restorānu produktu – tādu, ar kuru ātri remdēt izsalkumu, pieverot acis uz kvalitāti. Taču mēs tā nedomājam. Mūsu piedāvājumā ir kebabi, kas pagatavoti no svaigām un ekoloģiski tīrām izejvielām. Tie ir gardi, sniedz sāta sajūtu un ļauj ātri remdēt izsalkumu. Gardo gaļu ērti pasūtīt uz mājām vai biroju – kebabu piegāde Rīgā ir labs risinājums izsalkušajiem.

Kebabu piegāde izsalkuma remdēšanai

Kebabs ir lieliska izvēle, ja gribas palutināt gan pieaugušos, gan bērnus, ja mājas ballītē aptrūkstas ēdiena vai brīvdienās gribas baudīt ko gardu, ar vieglu eksotikas piegaršu, tomēr tādu, kas garšas kārpiņām nav svešs. Kebabu piegāde uz mājām ļauj šīs vēlmes piepildīt, bet birojā ēdiena piegāde ir veids, kā ātri pabarot izsalkušos un piešķirt pusdienu pārtraukumam miniatūra atvaļinājuma auru, jo Austrumiem raksturīgais ēdiens ļaus uz mirkli kaut domās pārcelties uz siltajām zemēm un atpūsties no darba rutīnas, lai tad ar jauniem spēkiem produktīvā darbā pavadītu dienas atlikušo daļu. Ēdiena piegāde ir lielisks risinājums nevaļīgajiem.

Kebabi Rīgā ir iecienīti, bet kebabnīcu nav tika daudz kā citviet Eiropā. Taču kebabu piegāde birojā vai mājās ir labs veids, kā piepildīt sapni par sulīgo kārumu arī tad, kad nav vaļas uzmeklēt iecienīto ēstuvi. Mūsu piedāvājumā ir gan liellopu gaļas, gan vistas gaļas kebabi, gan arī tādi, kurus izvēlēties tiem, kas nevar izšķirties starp abiem piedāvājumiem, – tie ir kebabi, kas pagatavoti gan no liellopu, gan vistas gaļas.

Kebabs ir patīkama pārmaiņa ēdienkartē. Turklāt tas ir uzturvielām bagāts –gaļā ir organismam tik nepieciešamās olbaltumvielas, bet zaļumi un pikantās garšvielas palīdzēs maltīti vieglāk sagremot, dāvājot sāta sajūtu un enerģiju. Ātrākais un vieglākais veids, kā pie tāda tikt, ir izvēlēties ēdiena piegādes pakalpojumu – izmantojot mūsu piedāvājumu, svaigi gatavoti kebabi Rīgā tiks piegādāti līdz pat namdurvīm.

Kebabs Tuvo Austrumu un Dienvidāzijas tradīcijā ir uz iesma cepta vai grilēta gaļa. Tradicionāli tā gatavošanā tiek izmantota jēra gaļa. Retums nav arī liellopu gaļa. Austrumos neviens kebabus negatavos no cūkgaļas, jo to aizliec ticība.

Šodien kebabam izmanto jebkādu gaļu, tostarp arī vistas un cūkas, reizumis pat zivi. Lai gaļa būtu sulīgāka un iegūtu papildu aromātu, uz iesma starp gaļas gabaliem mēdz uzdurt arī papriku, tomātus, baklažānus vai kādus citus dārzeņus. Protams, lai kebabs būtu aromātisks un vircots, netiek žēlotas arī garšvielas.
Mūsu kebaba priekšrocība ir ne tikai tā neatkārtojamā garša un kvalitatīvas izejvielas, bet arī ēdiena piegādes pakalpojums. Veicot pasūtījumu, kebabu piegāde notiks ātri un tie vēl gluži svaigi, kā tikko cepti nonāks uz Jūsu galda. Rīgā kebabu piegādes pakalpojumu esam izveidojuši, gādājot par Jūsu ērtībām un labsajūtu.

Atskats vēsturē – Kebabs

Kebabs turku valodā, līdzīgi kā persiešu un arābu valodā, apzīmē grilētu vai ceptu gaļu, tādēļ nav nekāds brīnums, ka ēdienam ar tik vispārēju nosaukumu ir daudz variantu, piemēram, turku un arābu virtuvē tradicionāls gardums ir uz iesma cepta marinēta gaļa ar tomātiem un papriku, savukārt irāņu nacionālais ēdiens ir grilēta jēra gaļa. Vai katrā zemē kebabs tiek radoši pilnveidots un papildināts. Sīrijā un Jordānijā kebabu pasniedz ar pētersīļiem, zaļo papriku un ciedru riekstiem, Izraēlā grilē tītaru, Irānā gatavo no zivs, talkā ņemot olīveļļu un zaļumus, atsvaidzinot ar laima sulu un bagātinot ar safrānu. Kebabs ir variācijām bagāts ne tikai Tuvo Austrumu zemēs, bet pat Ziemeļāfrikas reģionā.

Kebabu Izcelsme

Mīti par kebaba izcelsmi ir dažādi. Tiek runāts par viduslaikiem un vēl senākiem laikiem, uzburtas ainas ar karavīriem, kas virs ugunskura cepuši uz zobena uzdurtu gaļu. Gaļu, kā zināms, cilvēki uzturā lieto jau kopš senatnes, tādēļ būtu veltīgi lauzt šķēpus par to, pie kura ugunskura senči pirmoreiz apgrozīja uz sprunguļa uzspraustu gaļas gabalu.

Saistošāks ir stāsts par to, kādas pārvērtības kopš senatnes pieredzējis kebabs. Tā paveids ir gan grieķu giross, gan mums labi zināmais šašliks. Eiropā populārs ir uz vertikāla iesma cepts kebabs – viena uz otras saliktas gaļas šķēles, kas vienmērīgi izcepas, pateicoties iesmam, kas visu laiku griežas ap savu asi. Gaļa ir sulīga, ar gardu garoziņu un aromātiska, jo tiek papildināta ar garšvielām pēc katra cepēja ieskatiem. Arī mūsu meistari laika gaitā ir pieslīpējuši savas iemaņas un izveidojuši neatkārtojamu recepti, kas kebabu vienreiz ēdušajam liek vēlēties to baudīt vēlreiz. To ir viegli izdarīt, izvēloties ēdiena piegādi mājās vai birojā. Kebabu piegāde tiek nodrošināta visā Rīgā un Rīgas apkārtnē.

Eiropas tradīcija kebabu pagatavošanai

ASV un Eiropas valstīs kebabu ieveda emigranti, visbiežāk no Turcijas, kur pikantās garšvielās cepta gaļa maizes rikā zināma jau sen. Tas gan nenozīmē, ka mēs šodien mielotos ar kebabu, kas pagatavots pēc kebabnīcas īpašnieka saglabātām sentēvu receptēm. Turcijā kebabs nav uzkoda, kas nopērkama uz ielas līdz ņemšanai. Tas pat netiek uzskatīts par nacionālo ēdienu, kā daudzi Rietumos iedomājas. Kebabu Turcijā tradicionāli servē uz šķīvja ar rīsiem un salātiem. Arī garšas ziņā vērojamas atšķirības. Eiropā kebabs ir vircotāks un bagātīgāk papildināts ar piedevām, kā arī Turcijā kebabam reti kad pievieno mērci, bet tā lielākās priekšrocības ir svaigums un oriģinalitāte – kebabs tiek gatavots pēc pašu receptes un mazā skaitā, lai pasniedzot vienmēr būtu svaigs. Šajā ziņā mēs viņiem varam līdzināties – arī mūsu produkts, pateicoties veiksmīgai kebabu piegādes organizācijai, vienmēr pie patērgātāja nonāks svaigs un gards. Kebabu piegāde – vienmēr laikā.

Eiropā kebabs pieredzējis milzu pārvērtības. Stāsta, ka Vācijas turki, atgriezušies no dzimtenē pavadīta atvaļinājuma, steidz uz tuvējo kebabu tirgotavu vai pie telefona, lai pasūtītu kebabu uz mājām. Kebabu piegāde Eiropā nav nekāds retums. Brīnums nav arī izvēle par labu vācu kebabam, kas atšķiras gan pēc gatavošanas, gan pasniegšanas veida, kā arī ir papildināts ar bagātīgām piedevām. Parasti tas ir pitas vai citas balto miltu maizes kabatā ievietots gaļas gabals, kas dāsni papildināts ar salātiem un mērci. Gaļa tiek bagātīgi vircota un cepta uz vertikāla iesma, kurš griežas ap savu asi, gādājot, lai kebabs būtu vienmērīgi izcepies un aromātisks. Jāteic, ka mūsu piegādātie kebabi kvalitātē ne ar ko neatšķiras – to garantē gan augstvērtīgais produkts, gan pavāru meistarība, gatavojot kebabu.

Lielā konkurence visās Eiropas zemēs, kur kebabi ir populāri, likusi kebabnīcu saimniekiem likt lietā radošo garu, pieslīpēt sulīgā gaļas ēdiena tapšanas procesu un izvēlēties tādas garšvielas un piedevas, kas viņu produktu atšķirtu no citiem un kārumu vienreiz baudījušajam liktu atgriezties ne vienreiz vien. Arī mūsu meistari šai procesā nav malā stāvētāji. Mūsu kebabs ir aromātisks, ar neatkārtojamu garšu un gardām piedevām. Pārliecinieties paši! Visātrāk to izdarīt, izmantojot kebabu piegādes iespēju Rīgā.